Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

Kiemen kweken in je eigen keuken

geen plaatje   Aantrekkelijke uitgave van de eigenares van een groothandel in biologische kiemzaden met veel praktische ervaring met het kweken van kiemen en kennis van holistische voeding. De schrijfster beveelt het eten van kiemen (o.a. alfalfa uit luzernezaad en taugé uit mungbonen) als aanvulling op verse groenten aan, omdat die veel vezels, vitaminen en mineralen bevatten. Van veel verkrijgbare peulvruchten, zaden, granen en grassen beschrijft zij gedetailleerd alle manieren om hieruit kiemen te kweken door ze in water te weken totdat er kleine blaadjes aan gekomen zijn. Hiervoor benut zij diverse soorten kweekbakken en -zakken. De informatie wordt verduidelijkt met veel mooie kleurenfoto’s. De recepten met kiemen wekken de eetlust op. Het kweekschema, onderwerpsregister en overzicht van websites met aanvullende informatie zijn handig. De teeltmethoden zijn gemakkelijk uitvoerbaar. Omdat het aantal publicaties over raw food nog vrij gering is, is deze uitgave een goede aanvulling op de tuinboeken en vegetarische kookboeken..

Kiemen kweken is gemakkelijk en het resultaat is heerlijk. Rita Galchus laat je stap voor stap zien hoe je het doet en waarom het zo leuk en gezond is. In dit boek vind je alles over de achtergronden van het kiemen kweken in je eigen keuken. Het hele jaar door kun je genieten van verse en gezonde bonen, granen, groenten, tarwegras en meer! Verder veel informatie over: - de werkwijze en de benodigdheden; - het kiezen, mengen en bewaren van zaden; - de verzorging van je kiemen; - de aanpak van problemen zoals schimmel of fruitvliegjes; - het kweken van peulvruchten als bonen en linzen; - granen als haver, gerst, gierst en meer; - groenten: alfalfa, klaver, broccoli en andere soorten; - zaden, scheuten en grassen; - en natuurlijk de vele toepassingsmogelijkheden van al deze zelfgekweekte kiemen!
Auteur: Rita Galchus

Voorraad 1 ex

Prijs: Van 22,50 voor 9,99